5 “Μυστικά” για το Messenger που ίσως δεν γνωρίζατε (Μέρος Α΄)

Δεδομένου ότι το Μessenger έγινε μια εφαρμογή του Facebook έχει προσθέσει μια διαφορετική λειτουργικότητα έτσι ώστε να ξεχωρίσει. Η εφαρμογή έχει ένα σωρό κρυφά χαρακτηριστικά, από τα GIF ως και τα addicting games.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα πιο “cool” πράγματα που ίσως δεν ξέρατε ότι θα μπορούσατε να κάνετε με το Messenger:

1. Messenger στον υπολογιστή.
Εάν θέλετε να επικοινωνήσετε με τους φίλους σας χωρίς να χρειαστεί να βλέπετε την ροή ειδήσεων στο Facebook, δοκιμάστε να κατεβάστε δωρεάν ή να χρησιμοποιήσετε online το messenger στον υπολογιστή σας. Μεταβείτε στο www.messenger.com και συνδεθείτε με το λογαριασμό του Facebook σας.

Το Messenger σας δίνει, επίσης, την δυνατότητα να δώσετε πρόσβαση σε κάποιον χρήστη και να συμματάσχει σε μια ομαδική συνομιλία που έχετε ξεκινήσει. Απλά προσθέστε το όνομα χρήστη του φίλου σας στο Facebook, στο τέλος.

platforms


2. Στείλτε η ζητήστε χρήματα.
Τα τελευταία χρόνια, το Facebook επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα από άλλους χρήστες. Όπως το Venmo (www.venmo.com) , έτσι και το Μessenger σας επιτρέπει να συνδέσετε την πιστωτική σας κάρτα με την εφαρμογή και να στείλετε χρήματα στους φίλους σας ή να τους ζητήσετε.
Για να χρησιμοποιήσετε τη συγκεκριμένη λειτουργία, πρώτα συνδέστε την πιστωτική σας κάρτα και έπειτα μεταβείτε στο Προφίλ Πληρωμές Προσθήκη νέας χρεωστικής κάρτας.

Σε περίπτωση που θέλετε να στείλετε ή να ζητήσετε χρήματα από κάποιον φίλο σας, πατήστε το σύμβολο “συν” (+) στην κάτω, αριστερή γωνία, επιλέξτε πληρωμές και εισάγετε το απαραίτητο ποσό.

 

facebookpayments-800x508


3. Προσθέστε άμεσα στους φίλους σας τον κωδικό του προφίλ σας.
Εάν έχετε συναντήσει κάποιον που θέλετε να τον κάνετε άμεσα φίλο, τότε μπορείτε να του επιτρέψετε να σκανάρει τον κωδικό του προφίλ σας.
Για να το ενεργοποιήσετε, απλά αγγίξτε το εικονίδιο του προφίλ σας στην γωνιά πάνω, αριστερά της εφαρμογής και πατήστε την μεγάλη εικόνα προφίλ στο κέντρο της οθόνης. Επιλέξτε «Ο Κώδικας Μου» για να εμφανίσει τον κωδικό σας και μετά “Σάρωση Κωδικού” για να σαρώσετε έναν άλλο κωδικό.

12973510_10156878444655195_2958818092440141147_o-0


4. Παίξτε παιχνίδια.
Το Facebook έχει μια σειριά από παιχνίδια. Τα αγαπημένα των χρηστών είναι το “Words with fiends” και το “2048”, συμπεριλαμβανομένου των κλασικών “Pacman” και “Snake” – τα οποία μπορούν να παιχτούν στο Messenger.
Για να προσκαλέσετε έναν φίλο να παίξετε:
– ανοίξτε την συνομιλία,
– πατήστε το εικονίδιο “συν”, και έπειτα
– διαλέξτε “Games”.
Εάν θέλετε να παίξετε μόνος, απλά ανοίξτε μια συζήτηση με τον εαυτό σας και κλικάρετε με τον ίδιο τρόπο ένα παιχνίδι της επιλογής σας.

newsroom-games


5. Συζήτηση με bots.
Μια ενδιαφέρουσα λειτουργία είναι η συνομιλία με τα “bots.
Μπορείτε να ξεκινήσετε μια συζήτηση με ένα bot και να το ρωτήσετε αμέτρητα πράγματα. Θα σας στείλει νέα, θα σας βοηθήσει να βρείτε προϊόντα που σας ενδιαφέρουν και να πραγματοποιήσετε παραγγελίες και πολλά ακόμη.
– Πατήστε «Ανακαλύψτε» στην κάτω, δεξιά γωνία και ξεκινήστε μια συζήτηση με ένα bot.

facebook-messenger-cnn-bot-800x530

…συνεχίζεται.