5 “Μυστικά” για το Messenger που ίσως δεν γνωρίζατε (Μέρος Β΄)

Αφού είδαμε μερικά  πράγματα που μπορείτε να κάνετε με το Μessenger στο προηγούμενο άρθρο, σας παρουσιάζουμε άλλα 5 από αυτά, για να απόλαύσετε στο έπακρο την αγαπημένη σας εφαρμογή:

1. Προσαρμόστε την συνομιλία σας

Το Facebook σας επιτρέπει να “ανοίξετε” μια συνομιλία με έναν φίλο σας ή με μια ομάδα στην οποία μπορείτε να προσθέσετε οποιονδήποτε θέλετε. Ανοίξτε μια ομαδική συνομιλία και επεξεργαστείτε το όνομα της ομάδας και ανοίξετε τις επιλογές προσαρμογής.

Μπορείτε να αλλάξετε το χρώμα της ομάδας, να δώσετε στους φίλους σας ψευδώνυμα ή να αντικαταστήσετε και το emoji της συνομιλίας.

facebook-messenger-customization


 

2. Μυστικές Συνομιλίες

Μπορείτε να ξεκινήσετε μια μυστική ή κρυπτογραφημένη συνομιλία στο messenger που κανείς δεν μπορεί να δει ή να έχει πρόσβαση – ούτε καν η κυβέρνηση ή το ίδιο το Facebook  . Στην συνομιλία αυτή χρησιμοποιείται κρυπτογράφηση παρόμοια με αυτή του WhatsApp.

Για να ξεκινήσετε μια μυστική συνομιλία, διαλέξτε τον φίλο που θέλετε να μιλήσετε και επιλέξτε πάνω δεξιά το εικονίδιο για περισσότερες πληροφορίες. Έπειτα, μπορείτε να ξεκινήσετε την καινούργια, μυστική σας συνομιλία.

Για να εξαφανιστούν τα μηνύματα, μετά από μια χρονική περίοδο της μυστική συνομιλίας, απλά επιλέξτε το κουμπί του ρολογιού αριστερά από το πλαίσιο κειμένου.

facebookmessenger_chat_1


 

3. Αποστόλη ηχογράφησης

Η ηχογράφηση είναι ένας πολύ εύκολος και απλός τρόπος όταν  θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα σε κάποιον φίλο σας, είτε  αυτό είναι μια ηχογράφηση ενός τραγουδιού που ακούτε εκείνη τη στιγμή, είτε μια ευχή γενεθλίων που θέλετε να στείλετε.

Πώς θα το κάνετε;
Ανοίξτε μια συνομιλία με κάποιον φίλο σας και πατήστε παρατεταμένα το κουμπί μικρόφωνου στα αριστερά του πλαισίου κειμένου. Σύρετε προς τα πάνω για να ακυρώσετε την ηχογράφηση και αφήστε το εικονίδιο να “τερματίσει” και να σταλθεί.

post-304493-image-2c6f6b739197a380018715222336fc41


 

4. Μοιραστείτε ειδήσεις, συνταγές, εστιατόρια, πτήσεις και άλλα πολλά

Το Μessenger σας δίνει την δυνατότητα να στείλετε στους φίλους σας μερικά πολύ ωραία πράγματα με ένα μόνο κλικ και να μοιραστείτε μια σειρά από ολοκληρωμένες, τρίτες εφαρμογές.

Για παράδειγμα, εάν συζητάτε για ταξίδια και κάνετε σχέδια, μπορείτε να αναζητήσετε και να μοιραστείτε τις επιλογές ξενοδοχείων ή πτήσεων με την επέκταση Kayak. Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε τραγούδια από το Spotify, εστιατόρια από το OpenTable και ειδήσεις από την Wall Street Journal.

Για να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτές τις επεκτάσεις, ανοίξτε μια συνομιλία με έναν φίλο σας και πατήστε το κουμπί συν(+) αριστερά του πλαισίου κείμενου.

chat-extensions-on-facebook-messenger


 

5. Messenger για παιδιά (Messenger Kids)

Σύμφωνα με το Facebook, το Messenger Kids είναι μια εφαρμογή σχεδιασμένη για ηλικίες κάτω των 13. Η συγκεκριμένη εφαρμογή επιτρέπει στα παιδιά να επικοινωνούν με φίλους τους από το σχολείο αλλά και με τους γονείς τους. Ο λόγος που σχεδιάζουν μια τέτοια εφαρμογή προφανής: παιδιά που είναι ήδη ενεργά στο διαδίκτυο έχουν πρόσβαση σε εφαρμογές μη ασφαλείς και διατρέχουν πολλούς κινδύνους.

Παρακάτω θα βρείτε τα βήματα για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή σωστά:

  • Κατεβάστε την εφαρμογή: Αρχικά, κατεβάστε την εφαρμογή Messenger Kids σε iPad ή iPhone που παρέχετε στο παιδί σας.
  • Πιστοποίηση: Πιστοποιήστε τη συσκευή του παιδιού σας χρησιμοποιώντας το δικό σας ‘όνομα χρήστη’ και ‘κωδικό πρόσβασης” στο Facebook.
    Προσοχή: το βήμα αυτό δεν θα δημιουργήσει λογαριασμό στο Facebook για το παιδί σας, ούτε θα του δώσει πρόσβαση στον λογαριασμό σας.
  • Δημιουργία λογαριασμού: Ολοκληρώστε τη διαδικασία εγκατάστασης του Messenger Kids δημιουργώντας ένα λογαριασμό για το παιδί σας στο οποίο πρέπει να δώσετε το όνομά του. Η συσκευή μπορεί να παραδοθεί στο παιδί ώστε να μπορεί να ξεκινήσει να συζητάει με την οικογένεια και τους φίλους του.
  • Προσθέστε άτομα: Για να προσθέσετε άτομα στην εγκεκριμένη λίστα επαφών του παιδιού σας, μεταβείτε στον πίνακα του γονικού ελέγχου Messenger Kids στην κύρια εφαρμογή σας στο Facebook. Πατήστε το κουμπί “περισσότερα” και μεταβείτε στο Messenger Kids στην ενότητα Εξερεύνηση.facebook_messenger_kids_screenshot_1-0