5 “Μυστικά” για το Gmail που πρέπει να γνωρίζετε

Το Gmail έχει αναπτυχθεί πολύ μέσα στα τελευταία χρόνια. Σε καμία περίπτωση δεν είναι τέλειο, όμως πρέπει να λάβουμε και υπόψιν μας οτι είναι δωρεάν. Οι δημιουργοί του, προσπαθούν καθημερινά να το ενημερώνουν, να το βελτιώνουν και έτσι η δύναμη που κρύβει απο πίσω του είναι εκπληκτική.

Παρακάτω θα βρείτε μερικά απο τα πιο χρήσιμα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε ώστε να αξιοποιήσετε το Gmail όσο το δυνατόν καλύτερα:


1. Πληρωθείτε μέσω Gmail ή στείλτε χρήματα

Μετά απο πολύ καιρό, το Google Pay επιτέλους ενσωματώθηκε στο  GmailΠατήστε το κουμπί του δολαρίου στο κατω μέρος ενός μηνύματος και θα έχετε την επιλογή να στείλετε χρήματα. Εναλλακτικά, για να ζητήσετε χρήματα, πατήστε την επιλογή “Request Money”. Εσείς, καθώς και ο παραλήπτης θα χρειαστεί να διαθέτετε λογαριασμο στο Google Pay και να έχετε συνδέσει επιτυχώς την πιστωτική σας κάρτα. Επιπλέον, θα πρέπει να έχετε ενεργοποιήσει στις ρυθμίσεις την επιλογή “Send money using Gmail”.

gmail-money


2. Λάβετε τα μηνύματα του Yahoo και του Outlook σας στην εφαρμογή του Gmail

Μπορείτε να συνδέσετε πάνω απο ένα λογαριασμό Gmailλογαριασμούς απο το Yahoo, το Hotmail/Outlookκαθώς και το Exchange/Office 365 στην εφαρμογή του Gmail στην Android συσκευή σας. Ο κάθε λογαριασμός λαμβάνει τα μηνύματα σε ξεχωριστό φάκελο αλλά ολοι οι λογαριασμοί απολαμβάνουν τiς ίδιες ρυθμίσεις προστασίας που έχουν οι λογαριαμοί Gmail

Ο μόνος τρόπος , βέβαια, για να τα κάνετε αυτά είναι μέσω της εφαρμογής Gmail στο Android και δε μπορεί να πραγματοποιηθεί απο κάποιον υπολογιστή.
Τι πρέπει να κάνετε;
– να ‘ανοίξετε’ το μενού και στη συνέχεια να πατήσετε στο κάθετο βέλος δίπλα στο προφίλ σας,
– να επιλέξετε “+ Add Account”,
– να διαλλέξετε το είδος του λογαριαμού που θέλετε να προσθέσετε, και τέλος
– να προσθέσετε τα στοιχεία σας και τους κωδικούς σας.
Τώρα θα μπορείτε να λαμβάνετε τα emails σας από πολλαπλούς λογαρισμούς στο κινητό ή τάμπλετ σας.

gmail-multiaccounts


3. Πάρτε πίσω ένα μήνυμα που μόλις στείλατε

Έχετε ευχηθεί ποτέ να μπορούσατε να πάρετε πίσω ένα μήνυμα που στείλατε μέσω του Gmail;
Η αλήθεια είναι πως όλοι μας έχουμε στείλει ένα μήνυμα που μετανιώσαμε την στιγμή που είχαμε πατήσει ήδη το “Send”!

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή, αλλά παρόλα αυτά, πολλοί χρήστες του Gmail δεν γνωρίζουν για την λειτουργια αυτή.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να  ενεργοποιήσετε στις ρυθμίσεις την επιλογή “Undo Send”. Τώρα κάθε φορά που στέλνετε ένα μήνυμα έχετε μερικά δευτερόλεπτα να το πάρετε πίσω, πατώντας το κουμπί “Undo”.

gmail-undosend1gmail-undosend2


4. Χρησιμοποιήστε τα Hangouts μεσω του Gmail

Τα emails ειναι πολύ χρήσιμα, όμως έχετε ευχηθεί ποτέ να μπορούσατε να λάβετε μια πιο σύντομη απάντηση; Τώρα πια μπορείτε!

Εάν εσείς και οι επαφές σας έχετε λογαρισμο Google, χρησιμοποιήστε τα Google Hangouts μέσω του Gmail ώστε να λάβετε απαντήσεις άμεσα. Δουλεύει σαν το Messenger του Facebook.

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πατήσετε το εικονίδιο Hangouts (στο κάτω αριστερά μέρος του inbox σας). Πατήστε το όνομα του χρήστη που θέλετε να καλέσετε στο Hangout και θα εμφανιστεί ένα κουτί συνομιλίας με αυτό το άτομο, όπως στο Facebook. Έτσι, μπορείτε να επικοινωνήσετε με αυτό το άτομο άμεσα και εύκολα.

gmail-hangouts


5. Χρησιμοποιήστε το Google Drive ώστε να στείλετε μεγάλα αρχεία 

Το Gmail σας επιτρέπει την επισύναψη αρχείων μέχρι 25Mb, μαζί με το μήνυμά σας. Παρόλο που αυτό είναι αρκετό (τις περισσότερες φορές), υπάρχουν φορές που θα θέλατε να επισυνάψετε ένα μεγαλύτερο αρχείο, όπως για παράδειγμα εναν φάκελο ZIP με φωτογραφίες, ένα μεγάλο βίντεο, ένα μουσικό άλμπουμ με τραγούδια, κα.

Εάν χρησιμοποιήτε το Google Drive μέσω του Gmail έχετε τη δυνατότητα να στείλετε μεγάλα αρχεια. Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να αποθηκεύσετε το μεγάλο αρχείο που θέλετε να στείλετε, στο Google Drive.
Στη συνέχεια, όταν θα συντάσετε ένα νέο email, πατήστε το “Google Drive κουμπί” που βρίσκετε στο μενού(Δείτε τη φωτογραφία παρακάτω), δίπλα ακριβώς απο το κουμπί της επισύναψης. Βρείτε το αρχείο σας και αφότου το επισυνάψετε επιτυχώς, στείλτε το μήνυμα σας κανονικά.

gmail-googledrive