5 εφαρμογές που πρέπει να διαγράψετε από την Android συσκευή σας.

Αγοράσατε λοιπόν ένα καινούργιο Android smartphone ή tablet και έχετε εγκαταστήσει όλες τις απαραίτητες εφαρμογές για εσάς. Πολλές φορές παρατηρείτε πως το smartphone σας καταναλώνει γρηγορότερα την μπαταρία του σε σχέση με την πρώτη μέρα που το αγοράσατε.

– Τι συμβαίνει άραγε; Υποψιάζεστε ότι κάποιες από τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε σας “τρώνε” την μπαταρία;
Σωστά μαντέψατε! Αυτές οι 5 εφαρμογές καταναλώνουν αρκετή ενέργεια και είναι προτιμότερο να τις 
αντικαταστήσετε με άλλες χαμηλότερης κατανάλωσης:1. Facebook

Δυστυχώς, μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές, αυτή του Facebook για Android μοιάζει να είναι κακοσχεδιασμένη λειτουργικά και απαιτεί πολύ ενέργεια για να λειτουργήσει. Το Facebook για να σας κρατάει ενήμερους και συνδεδεμένους με τους φίλους σας χρειάζεται να “εκτελεί” αρκετές ενέργειες και για αυτό το λόγο “αδειάζει” την μπαταρία του κινητού σας.

–> Αν θέλετε να διαγράψετε την εφαρμογή, αλλά θέλετε να χρησιμοποιείτε ακόμα το Facebook, μπορείτε να φτιάξετε μια συντόμευση της σελίδας Facebook στον browser που χρησιμοποιείτε και να “απελευθερώσετε” τη χρήση της μπαταρίας.

facebook_low_battery

2. Εφαρμογές Antivirus

Σίγουρα μια εφαρμογή Antivirus όπως το Avast Mobile Security, θα προστατέψει το κινητό σας από ιούς.
–>  Σκεφτείτε όμως: “Χρειάζεστε, όντως, μια εφαρμογή Antivirus για το κινητό σας; Η αλήθεια είναι πως εφόσον κάνετε “ασφαλή” χρήση του κινητού σας (σε γενικές γραμμές), αποφεύγοντας άγνωστες ιστοσελίδες, αμφιβόλου αξιοπιστίας, ίσως να μην έχετε ανάγκη το antivirus σας. Οι συσκευές Android παρέχουν από μόνες τους προστασία και ο κώδικάς τους είναι κατάλληλα σχεδιασμένος για να μην αφήνει κακόβουλες εφαρμογές να τον επηρεάσει.


Επίσης, για καλή σας τύχη η Google παρακολουθεί συνεχώς το Play store και αφαιρεί τις επικίνδυνες εφαρμογές.

3. Εφαρμογή καιρού.

Εφαρμογές που προβλέπουν τον καιρό χρησιμοποιούνται σχεδόν σε όλες τις συσκευές Android με σκοπό να ενημερώνουν τον χρήστη, όταν αλλάζουν τα “πλάνα” του καιρού. Το πρόβλημα με αυτές τις εφαρμογές είναι ότι ενημερώνονται τακτικά, για να μπορούν να παρέχουν τις πιο πρόσφατες προβλέψεις καιρού.
–> Ωστόσο, περιορίζοντας την τακτικότητα στην ενημέρωση της εφαρμογής, γλιτώνετε ένα σημαντικό ποσοστό από την μπαταρία σας.

TIP: Μια καλή ιδέα είναι να διαγράψετε τις εφαρμογές πρόβλεψης καιρού και να αρχίσετε να ενημερώνεστε μέσω διαδικτύου για τον καιρό, φτιάχνοντας έναν ακόμα σελιδοδείκτη στην κεντρική σελίδα του browser

android_weather_app

4. Εφαρμογή “καθαρισμού”.

Οι εφαρμογές καθαρισμού, όπως το Clean Master, κρατάνε το smartphone “καθαρό” από διεγραμμένες εφαρμογές και “σκουπίδια” του τηλεφώνου, αυξάνοντας τις επιδόσεις του. Το κακό είναι ότι απαιτούν αρκετή ενέργεια για να εκτελέσουν αυτές τις εντολές καταναλώνοντας αρκετή μπαταρία από το smartphone.
Η διαδικασία, βέβαια, είναι απαραίτητη για την καλή λειτουργία του κινητού μας, αλλά μπορεί να γίνει με άλλο τρόπο.

–> Μπορείτε να πάτε στις Ρυθμίσεις > Αποθηκευτικός χώρος και να πατήστε Cached data

5. Browser (καθορισμένος).

Οι καθορισμένοι browsers, είναι αυτοί που έχεις εγκατεστημένους στο smartphone εξ’ αρχής. Πολλές φορές οι συγκεκριμένοι browsers δεν αποτελούν την καλύτερη επιλογή και έχει αποδειχθεί ότι είναι ενεργοβόροι.
–> Τι μπορείτε να κάνετε;
– Μπορείτε να απεγκαταστήσετε μόνοι σας και να “κατεβάσετε” έναν browser λιγότερο απαιτητικό ή
– να απευθυνθείτε σε ένα κατάστημα ClickService για να σας βοηθήσουμε.
Για να ελέγξετε αν ο browser του smartphone καταναλώνει πολύ μπαταρία, πηγαίνετε στις Ρυθμίσεις > Μπαταρία.  Εάν όντως καταναλώνει πολύ μπαταρία κάλο θα ήταν να την απεγκαταστήσετε. Επίσης, δείτε ποιες άλλες εφαρμογές που δεν χρησιμοποιείται καταναλώνουν πολύ μπαταρία και διαγράψτε τις.

Όλα αυτά θα έχουν σίγουρα θετικά αποτελέσματα και θα κάνουν το smartphone σας να λειτουργήσει ομαλά και χωρίς να καταναλώνει μεγάλη ποσότητα μπαταρίας.

android-web-browsers