Φορτίστε το iPhone σας ή την Android συσκευή σας ασύρματα!

Η ασύρματη φόρτιση τα τελευταία  χρόνια έχει διαδοθεί πάρα πολύ. Όλο και περισσότεροι κατασκευαστές  πλέον συμβαδίζουν με το ασύρματο πρότυπο φόρτισης  Qi  και τα πιο διάσημα τηλέφωνα έχουν ενσωματώσει αυτή την τεχνολογία.

Η Samsung υποστηρίζει την ασύρματη φόρτιση απο το μοντέλο Galaxy S6 ενώ η Apple υιοθέτησε την ασύρματη φόρτιση με το iPhone X,  το iPhone 8 και το iPhone 8 Plus.

Τι είναι λοιπον η ασύρματη φόρτιση και πως λειτουργεί;

Στην ουσία δημιουργεί  ένα ηλεκτρομαγνητικό πεδίο, μέσω του οποίου μεταφέρει την ενέργεια. Τα μόνα που χρειάζονται  είναι ένας φορτιστής και μία συμβατή συσκευή. Ο πρώτος είναι κατά βάση μία επιφάνεια με δυνατότητα φόρτισης συμβατών συσκευών. Όσο για τις συσκευές, αν δεν υποστηρίζουν το πρότυπο Qi  ο χρήστης πρέπει να χρησιμοποιήσει μια συμβατή θήκη .

Ποιά είναι τα πρότυπα για την ασύρματη φόρτιση;

To κύριο πρότυπο ειναι ειναι τo Qi (προφέρεται «Τσι»). To «Qi Charging» προέρχεται απο την ασιατική φιλοσοφία που σημαίνει ζωτική ενέργεια. Το Qi είναι ένα πρότυπο που έχει αναπτυχθεί απο το Wireless Powerr Consortium (WPC)  για επαγωγική φόρτιση λειτουργώντας ασύρματα σε αποστάσεις έως και 4 εκατοστά.

Μπορώ να φορτίσω ασύρματα το κινητό μου στο αυτοκίνητο;

Πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν ασύρματη φόρτιση,  μόνο όμως σε ορισμένα μοντέλα. Οι κατασκευαστές που την χρησιμοποιούν περιλαμβάνουν Audi, BMW, Ford, Honda, Mercedes-Benz, Peugeot, Toyota και Volvo.

Πλεονεκτήματα της ασύρματης φόρτισης 

  • Ασφάλεια και ευελιξία.
  • Απλώς ακουμπάτε το τηλέφωνο σας στο charging pad( δεν χρειάζετα να συνδέσεις καλώδιο)
  • Η θύρα φόρτισης του κινητού σου και τα καλώδια δεν φθείρονται.

Μειονεκτήματα

  • Δεν διαθέτουν όλα τα κινητά ασύρματη φόρτιση.
  • Όταν φορτίζεις το κινητό σου με καλώδιο μπορείς και να το χρησιμοποιείς, ενώ όταν είναι στο charging pad δεν μπορείς να το μετακινήσεις γιατι θα διακοπεί η φόρτιση.
  • Αργεί πολυ περισσότερο σε σχέση με την συμβατική φόρτιση.

 

Στα καταστήματα Click Service θα βρείτε ποικιλία ασύρματων και ενσύρματων φορτιστων ανάλογα με τις ανάγκες σας!