Το νέο iMac Pro είναι εδώ!

 Την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου, η Apple ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της,  ότι το πολυαναμενόμενο iMac Pro είναι τελικά διαθέσιμο για αγορές. Τα μοντέλα 8 και 10 πυρήνων είναι ήδη διαθέσιμα ενώ τα μοντέλα των 14 και 18 πυρήνων αναμένονται τον Ιανουάριο.

Το iMac που κυκλοφόρησε το 2013, είχε ελάχιστες αναβαθμίσεις, δυσαρεστώντας πολλούς από τους χρήστες των προϊόντων της Apple, που απαιτούν μηχανήματα με μεγάλες επιδόσεις. Ωστόστο, με το νέο iMac Pro, η εταιρεία προσπαθεί να αντιστρέψει το κλίμα, λανσάρωντας ένα μηχάνημα με τεράστιες δυνατότητες, που όμως δεν απευθύνεται σε “απλούς” χρήστες.

Η τιμή του iMac Pro ξεκινά στα 5000 δολάρια με επεξεργαστή 8 πυρήνων. Οι επεξεργαστές με 10, 14 και 18 πυρήνες προσφέρονται ως επιλογές παραμετροποίησης, μαζί με RAM 32, 64 ή 128 GB και αποθήκευση 1TB, 2TB ή 4TB.

 

apple-logo_318-40184

 

Επεξεργαστής και γραφικά

Η καρδιά του iMac Pro είναι ένας επεξεργαστής Intel Xeon και συγκεκριμένα ο Xeon W, που χρησιμοποιεί πολλαπλούς πυρήνες επεξεργασίας. Αν και προσφέρει πολλές δυνατότητες μετατροπής και εγκατάστασης, η Apple πιστεύει ότι ο επεξεργαστής με τους 10 πυρήνες θα είναι αυτός που θα προσελκύσει τους περισσότερους χρήστες, καθώς προσφέρει τις μεγαλύτερες επιδόσεις.

Τα εικονοστοιχεία (pixels) στην οθόνη του iMac Pro προέρχονται από μια AMD Radeon Pro Vega. Οι βασικές διαμορφώσεις έρχονται με γραφικά 8GB Radeon Pro Vega 56 και δυνατότητα αναβάθμισης στο 16GB Radeon Pro Vega 64.

imac_pro_specs


Εμφάνιση οθόνης και σχεδίαση  

Εκτός από τον επεξεργαστή και τα γραφικά, σημασία έχει και η οθόνη.

Οι προδιαγραφές της οθόνης είναι σίγουρα εντυπωσιακές και δεν έχουμε καμία αμφιβολία για αυτό, καθώς η Apple το έχει αποδείξει. Με ανάλυση 5120×2880 και φωτεινότητα  στα 500 nits, η οθόνη των 27 ιντσών υποστηρίζει ένα δισεκατομμυρίο χρώματα, ενώ χρησιμοποιεί ευρεία χρωματική γκάμα P3. 

imac-pro-hero


 

Το σκούρο γκρι iMac Pro δεν ήταν ολοκληρωμένο χωρίς τα αντίστοιχα γκρι αξεσουάρ και η Apple περιλαμβάνει ένα Magic Mouse 2 και ένα αριθμητικό πληκτρολόγιο που ταιριάζει σωστά με το iMac Pro. Για  50$ επιπλέον, μπορείτε να πάρετε ένα γκρι Magic Trackpad 2 αντί για ένα ποντίκι, ή μπορείτε να πληρώσετε επιπλέον  129$ για να πάρετε και τα δύο.

imacpro_spacegray_00


Προτείνουμε να το αγοράσετε;

Σίγουρα το iMac Pro είναι ένα θηρίο επιδόσεων και ο καθένας θα ήθελε να έχει ένα στο σπίτι του διότι είναι ικανό να χειριστεί τις πιο δύσκολες εργασίες επεξεργασίας. Όσο θηρίο είναι όμως σε ισχύ, τόσο είναι και σε τιμή. Εάν είσαι 3D designer ή video editor σίγουρα  αξίζει να έχεις ένα iMac Pro. Αν όμως η δουλειά σου δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις συστήματος καλύτερα να κοιτάξεις για μια εναλλακτική λύση.