Πώς να ρυθμίσετε τον νέο υπολογιστή σας.

“Καλορίζικος ο Νέος σας Υπολογιστής”.

Αυτό το ταπεινό, μεταλλικό κουτί είναι το “κλειδί” σε ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων. Μπορεί να σας βοηθήσει με τα πάντα, από το να “ζυγίζετε” τα οικονομικά σας μέχρι το να  με την οικογένειά σας.

Αλλά ένα νέο PC δεν είναι σαν ένα καινούργιο αυτοκίνητο, δεν μπορείτε απλά να γυρίσετε ένα κλειδί και να βάλετε το πεντάλ στο μέταλλο. Η εκτέλεση μερικών απλών δραστηριοτήτων, όταν την ενεργοποιείτε για πρώτη φορά, μπορεί να σας βοηθήσει να είναι ασφαλέστερη, ταχύτερη και καλύτερα προετοιμασμένη για το μέλλον.

Δείτε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε ένα νέο φορητό ή επιτραπέζιο υπολογιστή με τον σωστό τρόπο, βήμα προς βήμα.


1. Εκτελέστε το Windows Update στο νέο υπολογιστή σας.

Το πρώτο βήμα είναι μακράν το πιο κουραστικό. Δεν πρέπει να σκαλίσετε τον ιστό, εκτός εάν το αντίγραφο των Windows είναι πλήρως ενημερωμένο.
Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι ο υπολογιστής σας είναι συνδεδεμένος στο Internet. Στα Windows 10, ανοίξτε το μενού Έναρξη και κατευθυνθείτε στις Ρυθμίσεις > Ενημέρωση και ασφάλειαΈλεγχος για ενημερώσεις. Το σύστημά σας θα αναζητήσει ενημερώσεις και θα βρει κάποιες. Κατεβάστε και εγκαταστήστε τα, στη συνέχεια, επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας και κάντε το ξανά … και πάλι … και πάλι … μέχρι ο έλεγχος ενημέρωσης να μην επαναφέρει νέες καταχωρήσεις.

windows-update-frozen-57ec165b5f9b586c3594763f

2. Εγκαταστήστε το αγαπημένο σας πρόγραμμα περιήγησης

Η πλοήγηση στο ίντερνετ σε ένα άγνωστο πρόγραμμα περιήγησης είναι σαν να προσπαθείτε να χορέψετε ταγκό ενώ φοράτε τα παπούτσια κάποιου άλλου. Εδώ θα βρείτε άμεσους συνδέσμους για το Chrome, το Firefox και το Opera αν το Edge δεν είναι το πρόγραμμα σας.

514315-the-best-browsers-of-2016
3. Ενημερώστε τα προγράμματα οδήγησης (drivers) του νέου σας υπολογιστή

Τα προγράμματα οδήγησης είναι αυτά που οδηγούν τον υπολογιστή σε μια ταχύτερη λειτουργιά και καλύτερη ανάλυση εικόνας. Με λίγα λογία εάν επιθυμείτε καλά γραφικά θα χρειαστείτε τα κατάλληλα drivers.
Εάν ο υπολογιστής γραφείου σας λειτουργεί καλά και ποτέ δεν σχεδιάζετε να εκτελέσετε βασικές λειτουργίες, όπως το να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο, να συνεργαστείτε με τα Office και άλλα παρόμοια, μη διστάσετε να ξεχάσετε ότι ο υπολογιστής σας έχει ακόμη οδηγούς και συνεχίζει να κρατάει. Το Windows Update θα πρέπει να έχει σπάσει εύλογα νέα προγράμματα οδήγησης για το υλικό σας ούτως ή άλλως.

realtek-drivers
4. Ρυθμίστε την ασφάλεια του νέου σας υπολογιστή

Τα Windows 10 έχουν προεπιλεγμένα έναν τοίχο προστασίας, το Windows Defender  το οποίο κάποιες φορές δεν είναι αρκετό στην αναζήτηση ιών. Το Windows Defender, είναι μια καλή λύση ασφάλειας που είναι απλή στη χρήση και πιθανώς αρκετά καλή για τους περισσότερους ανθρώπους. Εάν όμως αυτή η λύση δεν είναι χρήσιμη για εσάς, σας προτείνουμε μερικά προγράμματα που θα σας φανούν χρήσιμα. Σίγουρα τα περισσότερα προγράμματα προστασίας από ιούς είναι επί πληρωμή αλλά υπάρχουν και προγράμματα τα οποία είναι δωρεάν και αποτελεσματικά.