Γιατί να προτιμάμε σκληρό δίσκο SSD στον υπολογιστή μας.

Όλοι όσοι έχουμε αγοράσει ή αναβαθμίσει σταθερό υπολογιστή τα τελευταία 5 χρόνια, έχουμε έρθει σε επαφή με τους σκληρούς δίσκους SSD (Solid State Drives). Φαντάζομαι αναρωτηθήκατε: «αξίζει να βάλω SSD στον υπολογιστή μου»; Απάντηση; Ναι.
Οι  μονάδες αποθήκευσης σταθερής κατάστασης είναι η καλύτερη επιλογής για έναν υπολογιστή επαγγελματικής (και μη χρήσης) για διαφόρους λόγους.

 

1. Είναι 10 φορές πιο γρήγοροι.

Φανταστείτε να κάνετε ένα «κλικ» και αμέσως το επιλεγμένο πρόγραμμα να ανοίγει, χωρίς κόπο ή χρόνο αναμονής. Φανταστείτε τον υπολογιστή σας να ανοίγει δευτερόλεπτα αφού πατήσετε το κουμπί. Αυτές και πολλές ακόμη δυνατότητες σας προσφέρει ένας δίσκος SSD.

 

2. Χαμηλότερη κατανάλωση ρεύματος.kilowatt-meter

Καθώς οι σκληροί δίσκοι SSD έχουν λιγότερα «κινούμενα» μηχανικά κομμάτια, το ρεύμα το οποίο χρειάζονται για να λειτουργήσουν, είναι ελάχιστο.

 

3. Μεγαλύτερη αξιοπιστία.

Η έλλειψη πολλών μηχανικών κομματιών, σημαίνει ότι δεν χαλάει το ίδιο εύκολα με τους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ότι ακόμη και εάν χτυπηθεί, η πιθανότητα να χαλάσει είναι μηδαμινή. Επίσης, είναι ειδικά κατασκευασμένος για να αντέχει μικρές τάσεις του ρεύματος και δονήσεις, παρέχοντας την καλύτερη δυνατή προστασία στα προσωπικά σας αρχεία.

 

4. Ανεβάζει λιγότερη θερμοκρασία.

Ο τρόπος λειτουργίας τους –το ότι «ψάχνει» τα αρχεία χρησιμοποιώντας μνήμη φλας αντί για μαγνητικούς δίσκους- του επιτρέπει να διατηρεί χαμηλές θερμοκρασίες, ακόμη και το καλοκαίρι.

 

5. Λιγότερη φασαρία.%ce%b1%ce%bd%ce%b5%ce%bc%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%ac%ce%ba%ce%b9-%cf%85%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%ae

 

Ακριβώς επειδή διατηρεί χαμηλότερη θερμοκρασία, το ανεμηστηράκι δεν χρειάζεται να δουλεύει σε μεγάλες ταχύτητες προκειμένου να δροσίσει τον σκληρό, κάνοντας λιγότερη φασαρία. Από την άλλη, χάνουμε τον οικογενειακό προσομοιωτή πτήσης μας.

 

6. Ευέλικτο σύστημα αποθήκευσης.

Οι σκληροί δίσκοι SSD είναι διαθέσιμοι σε πολλαπλούς παράγοντες μορφής, μερικοί από τους οποίους επιτρέπουν στον SSD να συνδεθεί απευθείας με την μητρική του υπολογιστή, επιτρέποντας του να λειτουργήσει σαν «κουτί» αποθήκευσης της πρόχειρης μνήμης. Επίσης, με ένα USB καλώδιο μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα τεράστιο «φλασάκι» -απλώς δεν χωράει στην τσέπη.